Onze opvang

onze Locaties

Een groene plek midden in de stad

stichting kinderopvang kralingen

Onze locaties kenmerken zich door hun lichte, huiselijke uitstraling en royale, groene buitenruimtes. Kinderdagverblijf Skippy bevindt zich midden in het oude Kralingen, kinderdagverblijf Marijke aan de rand van Kralingen tussen groene (sport)velden en speeltuin met ruime parkeergelegenheid. Dit laatste geldt ook voor de Peutergroep en Naschoolse Opvang.
Onze locaties zijn het gehele jaar geopend.

 

dit vinden ouders van ons

Het liefst blijven ze zelf ook elke dag…

"Ons kind is hier in echt goede handen en wij hebben het idee, dat hij niet alleen goed opgevoed wordt en veel plezier heeft, maar dat hij ook geliefd wordt. Dat geeft ons een veilig gevoel.Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Lieve leid(st)ers"
"Lieve leuke leidsters met veel ervaring.Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Hele leuke buitenspel ruimte. Voor de baby’s een ruimte en voor de peuters een ruimte. Ook de baby’s gaan veel naar buiten iets wat je bij veel kinderopvang niet ziet omdat ze geen eigen ruimte hebben."
"Alle drie onze kinderen zijn hier inmiddels bekend en voelen zich op hun plek. Warm en kleinschalig kinderdagverblijf, betrokken en open. Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie."
"Ons zoontje gaat nu 3 maanden naar deze opvang en wij zijn erg blij met de keuze die wij hebben gemaakt. De ruimte is heel huiselijk ingericht en het personeel gaat met de tijd mee. Zo wordt er gewerkt met een ouderportaal waarin ouders de dag van hun kind kunnen volgen en een vingerafdruksysteem om ouders toegang te verlenen tot het gebouw. Wij ervaren persoonlijke aandacht en positiviteit naar de kinderen toe. Tevens staat het gebouw in een mooi omgeving en vlakbij de Kralingse plas. Kortom, een aanrader voor andere ouders! Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie."
"Met plezier breng ik mijn dochter naar Skippy. Er heerst een fijne sfeer, de juffen zijn vriendelijk en goed opgeleid en nemen de tijd voor je. De ruimte is schoon, ruim en de materialen zijn degelijk. De app die ze gebruiken is handig (notities drinken/slapen etc), maar vooral de foto's zijn erg leuk! Ik zou het KDV zeker aanbevelen!! Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie."

Een dag op de opvang

Zo ziet dat er ongeveer uit

NSO de Speeltuin:  Uit school even relaxen met een cracker of een stuk fruit, bijkomen van een schooldag terwijl de juf of meester naar de verhalen van school luistert, sporten/trainen op het sportveld van de Speeltuin of Excelsior, een dans/kunst/kook workshop volgen of gewoon lekker buiten chillen met vrienden in de Speeltuin of scouting….. dit is een middag in de naschoolse opvang.

MPK: Op het gras spelen met takken, op ontdekking in de jungle of het Arboretum, werkjes en activiteiten doen met Montessori materialen, in de kring leren luisteren naar elkaar en leren “om het zelf te doen” een ochtend spelen en ontwikkelen is zo voorbij bij onze Montessori peutergroep Kralingen.

KDV Marijke en Skippy: In de zandbak zandkoekjes maken, een hut bouwen met takken die je zelf hebt verzameld, gezellig liedjes zingen, fietsen en op ontdekking in de tuin, met elkaar genieten van een boterham of warme maaltijd en vers fruit en, eenmaal moe gespeeld, ontspannen luisteren naar een voorleesverhaaltje tot je langzaam wegdoezelt…. Dit zou zomaar een dag kunnen zijn op een van onze kinderdagverblijven 

stichting kinderopvang kralingen
stichting kinderopvang kralingen

Mentor

Aan ieder kind is een mentor toegewezen. De mentor is de pedagogisch medewerker die werkt op de groep van het kind. De mentor bespreekt periodiek de ontwikkeling van het kind met de ouders.

stichting kinderopvang kralingen

Spelen

Bij ons staat beleven en ontdekken centraal. In onze tuinen is veel te ontdekken. Bij de NSO staat ontspanning, buiten en sporten centraal. De kinderen zijn de hele dag op school geweest en kiezen waar en met wie zij bij de NSO willen spelen en sporten.

stichting kinderopvang kralingen

Ouderportaal

Op elke groep wordt gewerkt met een iPad, via het ouderportaal kan de dag van het kind gevolgd worden met foto’s en activiteiten van de groep.

stichting kinderopvang kralingen

Voeding

Wij bieden dagelijks een broodmaaltijd aan. Ouders kunnen ook kiezen voor een warme maaltijd, dit kan vanaf de 1e verjaardag. Op alle locaties wordt dagelijks vers fruit en gezonde tussendoortjes aangeboden.