Luchtkwaliteit bij kinderopvang Kralingen

Wanneer je als ouder kiest voor een kinderdagverblijf kijk je natuurlijk naar de locatie, de sfeer, het beleid en hoe de communicatie verloopt. Hygiëne staat voor ouders ook hoog op het eisen lijstje. Wanneer je je kindje meerdere dagen naar een kinderdagverblijf brengt, wil je natuurlijk wel dat het daar schoon, netjes en verzorgd is.

Hygiëne gaat natuurlijk verder dan alles wat je met het blote oog kunt zien. En zeker in tijden als deze kun je er niet meer omheen: ventileren, ventileren en nog eens ventileren. De luchtkwaliteit op kinderdagverblijven is belangrijker dan ooit.

Met de juiste luchtkwaliteit geven wij virussen en bacteriën geen kans

Bron van bacteriën

In een kinderdagverblijf bevindt zich vaak een hoge hoeveelheid bacteriën en virussen. Dit is tot op zekere hoogte niet te voorkomen, omdat kinderen nu eenmaal gemakkelijk ziektekiemen verspreiden met hoesten en niesen. Alleen in een kleine en onvoldoende geventileerde ruimte kunnen deze ziektekiemen zich snel opstapelen en vormt dit snel een gevaar voor zowel de kinderen als het personeel. En het laatste wat we natuurlijk willen is uitval van personeel.

Wat doen wij hieraan?

Op al onze locaties vinden we het belangrijk dat de luchtkwaliteit altijd zo optimaal mogelijk is. Maar hoe zorgen we hiervoor?

Zodra ons personeel ’s morgens aankomt op een locatie worden eerste alle ramen en deuren op de groepen opengezet, zodat het lekker kan luchten. Daarnaast hebben we op onze kinderdagverblijven een intern ventilatiesysteem, dit zorgt ervoor dat ook wanneer de ramen en deuren gesloten zijn er frisse lucht binnenkomt en de luchtstroom in beweging blijft.

Daarnaast maken we gebruik van de Airteq. Een fijn systeem dat de CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en fijnstof in onze groepsruimten meet. Als de waardes te hoog of laag worden, krijgen de medewerkers hier een melding van in de bijbehorende app zodat ze actie kunnen ondernemen en zo kunnen zorgen dat het binnenklimaat weer op orde is.

Verder is er in elke groepsruimte airco aanwezig die jaarlijks volgens de hygiëne eisen wordt gereinigd.

In tijden van corona

In deze tijden is de luchtkwaliteit nog belangrijker geworden. We ventileren daarom nog vaker dan normaal door ramen en deuren -indien mogelijk- open te houden voor een constante luchtstroom. Op deze manier kunnen jullie, jullie kinderen en ons personeel op een veilige manier blijven komen en zorgen we er met elkaar voor dat iedereen gezond blijft!